3 aplicații de editare foto + 1 bonus

Se spune că o poză bună se datorează 30% fotografului și 70% editărilor foto. Nu știm sigur dacă afirmația este validă, însă cred că suntem cu toții de acord că o poză trecută prin câteva filtre de bun simț are șanse să atragă mai multe priviri. Iar când spun filtre mă refer la luminozitate, culori, contraste și nicidecum la cele care distorsionează realitatea mai tare decât cărțile distopice.

De ce utilizăm aplicațiile de editat poze? Pentru că uneori nu ne ajută lumina naturală, alteori nu ne ajută camera foto sau pentru că ne dorim un cont de Instagram cu o galerie foto uniformă, complementară, care să îl facă pe privitor să apese imediat butonul de follow. 

Indiferent de motivul pentru care folosești aceste tipuri de aplicații, dacă te-ai săturat de cele pe care le ai deja, iată mai jos lista mea de aplicații pe care le-am încercat și ce îmi place cel mai mult la ele.

 1. Snapseed 

Snapseed se află în topul aplicațiilor mele favorite și nu neapărat pentru că este powerd by Google, ci pentru că este destul de complexă care îți permite să te joci cu multe elemente, preferatele mele fiind:

 • Tune image – acest tool îți permite să ajustezi luminozitatea, contrastele, saturația, umbrele, ambianța etc. 
 • Healing – tocmai ai făcut poza perfectă doar că apar prin peisaj niște elemente care te deranjează? Opțiunea de healing este perfectă pentru a le elimina.
 • Selective – această funcție îți permite să selectezi anumite elemente din poză și să le manipulezi separat luminozitatea, constrastele etc. Eu îl folosesc foarte des atunci când vreau să scot în evidență anumite culori.
 • Brush – din punctul meu de vedere este similar cu Selective, însă aici ai libertatea de marca manual elementele din poză pe care dorești să le editezi. 
 1. Lightroom 

Recunosc că este o aplicație pe care am început să o utilizez recent. Mi se pare la fel de complexă precum este Snapseed, dacă nu chiar mai complexă. Dezavantajul pe care îl are este că nu prea te poți folosi gratuit de tool-urile pe care le are. 

În schimb, poți downloada gratuit filtre pe care le poți aplica direct pe poza ta. Nu sunt fană a filtrelor predefinte, but hell, Lightroom schimbă jocul.

 1. PicsArt

După cum îi spune și denumirea, PicsArt îți transformă pozele în adevărate capodopere de artă. Bine, exagerez când spun asta, dar are câteva tool-uri care îți pot scoate galeria foto din rutină. Iată câteva exemple mai jos.

 • Mirror effect
 • Focal zoom
 • Sketch
 1. Bonus: Spark Post 

Spark Post este o aplicație de creat story-uri ieșite din comun. Ai la dispoziție o mulțime de template-uri pe care le poți utiliza și personaliza în funcție de ceea ce îți place. Spark Post chiar îți pune creativitatea la treabă și ai de ales între atâtea elemente încât ai senzația că nu o să te hotărăști niciodată. 

Cam astea sunt aplicațiile de editare foto pe care eu le utilizez cel mai des atunci când vreau să prelucrez o poză. Adică mai mereu.
Aștept cu nerăbdare să aflu ce aplicații folosești și tu sau în ce moduri inedite le folosești pe cele despre care am vorbit.  

Evaluare: 1 din 5.

elefant.ro%20

Un gând despre „3 aplicații de editare foto + 1 bonus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s