7 modalități prin care poți genera engagement pe Instastory

Potrivit Hootsuite, 1 miliard de oameni din întreaga lume utilizează Instagram în fiecare lună, iar 500 de milioane dintre aceștia utilizează secțiunea de Story în fiecare zi.

Instagram Story a devenit foarte popular în ultimul timp printre utilizatorii acestei rețele, dar și în rândul brandurilor.

Înainte de toate, îți recomand să îți treci contul de Instagram pe modul Business dacă nu ai făcut-o deja. Este gratuit și ai nevoie doar de o pagină de Facebook pentru a-l putea crea. Cu un cont Business de Instagram poți avea acces la date precum reach-ul postărilor tale, vizitele profilului tău, informații despre audiențe și multe alte date care îți pot fi de folos. Așadar, nu ai niciun motiv să nu îți convertești chiar acum contul.

Probabil că te gândești la faptul că postările de tip Story nu prea generează engagement din cauza secțiunilor de like și comment lipsă. Însă, dă-mi voie să combat această părere pe care mulți o au despre Story, prin 7 modalități simple și eficiente:

1. Poll

Poll-ul este una dintre cele mai interactive opțiuni care îți pot genera engagement. Este format dintr-o întrebare și două opțiuni de răspuns. Practic, funcționează ca un vot. 

Ce poți face?

Îți poți întreba urmăritorii despre ce i-ar interesa să citească în următorul articol.

Sau, dacă ai un magazin online, îi poți întreba ce produs preferă din oferta ta.

Trebuie doar să dai frâu liber imaginației tale.

2. Quizz

Quizz-ul este destul de asemănător cu poll-ul din punct de vedere funcțional, doar că îți oferă până la 4 variante de răspuns.

Este o modalitate excelentă de a-ți determina audiența să interacționeze cu postarea ta prin intermediul întrebărilor cu mai multe variante de răspuns.

Ce poți face?

Îți poți provoca urmăritorii să răspundă la întrebări care au legătură cu domeniul din care face parte business-ul tău sau domeniul în care creezi conținut și nu numai.

3. Countdown

Countdown sau numărătoarea inversă te poate ajuta în postările despre lansarea unui produs, timpul rămas până la un eveniment sau pentru orice altceva pentru care vrei să creezi suspans.

Așadar, fie că dorești să îți anunți audiența că au mai rămas câteva zile până la un eveniment sau până la publicarea unui nou articol, countdown este instrumentul perfect.

4. Questions

O altă modalitate prin care îți poți determina audiența să interacționeze cu tine este opțiunea Questions care este sub formă de întrebare și răspuns. Spre deosebire de Quizz sau Poll, această funcție permite audienței tale să îți răspundă liber la orice întrebare pe care dorești să o adresezi, iar toate răspunsurile le vei primi în Direct Messages. 

Ce poți face?

Dacă ai un magazin online îți poți întreba clienții ce produse au în coșul lor de cumpărături.

Sau îți poți întreba urmăritorii ce tip de conținut le-ar plăcea să vadă mai des pe contul tău și lista poate continua. Trebuie doar să ai puțină imaginație.

5. Challenge

Challenge este o funcție recent lansată prin intermediul căreia poți deveni cu ușurință viral. Trebuie doar să lansezi o provocare, orice vrei tu și să nominalizezi pe cineva care să o facă. Cel care a acceptat provocarea trebuie să nominalizeze și el la rândul său pe altcineva care să o execute și așa mai departe.

Simplu, nu? 🙂

6. Emoji Slide

Emoji Slide funcționează ca un măsurător de reacții și are în compoziție o întrebare și un emoji pe care îl alegi tu în funcție de topicul întrebării, iar oamenii pot răspunde trăgând de emoji.

7. Live

Un live în Instagram Story generează engagement, iar partea cea mai interesantă este că poți răspunde în timp real tuturor întrebărilor și comentariilor pe care le primești, totul desfășurându-se cât se poate de transparent.

Acestea sunt 7 dintre cele mai engaging features pe care Instagram le pune la dispoziție tuturor creatorilor de conținut. Data viitoare ne vedem cu cele mai bune modalități prin care poți obține vizibilitate mai mare pentru Story-urile tale. Până atunci, spor la generat engagement!

2 gânduri despre „7 modalități prin care poți genera engagement pe Instastory

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s