Filme pe care să le vezi dacă lucrezi în marketing sau publicitate

Dacă lucrezi în domeniul marketingului sau al publicității, iar pe deasupra ești și un cinefil care devorează filme și seriale în loc de cină, atunci trebuie neapărat să pui pe lista ta și câteva dintre recomandările mele.

Ți-am pregătit o colecție de filme și seriale cu și despre marketing și advertising pe care să le vezi în timpul liber.

Girlboss

Inspirat din bestsellerul cu același nume, serialul Girlboss este o povestire dramatizată a vieții antreprenoarei Sophia Amoruso, care reușește să ridice un imperiu în industria modei prin intermediul vânzării de haine vintage pe Ebay.
Pe măsură ce pasiunea și imperiul ei de modă încep să crească, Sophia devine pe neașteptate o femeie de afaceri de succes care începe să realizeze valoarea (și dificultățile) de a fi șefa propriei vieți.

Thank You For Smoking

Nick Naylor, lobbyist, purtător de cuvânt și vicepreședinte al Academy of Tobacco Studies, are un talent nativ de a comunica și a apăra cu argumente solide industria tutunului până și în cele mai dificile situații. Cei mai buni prieteni ai săi lucrează în industria alcoolului și a armelor și se întâlnesc frecvent, discutând care din cele 3 industrii omoară cei mai mulți oameni.
Cel mai de temut dușman al lui Nick este un senator care încearcă să distrugă industria tutunului. Când o reporteriță ambițioasă dezvăluie secrete nebănuite despre Nick, viața acestuia ia o întorsătură neașteptată, însă dovedește încă o dată că este bun în meseria sa.  

Art&Copy

Art&Copy este un film puternic despre publicitate. Creația pune în scenă înțelepciunea unora dintre cele mai influente reclame publicitare și a unor oameni care au impactat profund cultura noastră, dar care sunt practic necunoscuți în afara industriei lor.
Explodând din „revoluția creatoare” din anii ’60 ai publicității, acești artiști și scriitori au adus cu toții un spirit surprinzător de rebel în activitatea lor într-o afacere mai des asociată cu mediocritatea sau manipularea: George Lois, Mary Wells, Dan Wieden, Lee Clow, Hal Riney, iar alții din ART & COPY au fost responsabili pentru „Just Do It”, „I Love NY”, „Where’s the Beef?”, „Got Milk”, „Think Different”, cât și pentru alte campanii geniale, de la mașini până la președinți.

Branded

Filmul este despre un brand corporativ, care dezlănțuie o conspirație globală pentru a menține populația deziluzionată și dependentă, iar Misha, un executiv de marketing puternic, vrea să dezvăluie adevărul din spatele acestei conspirații.
În urma unei viziuni pe care Misha o are, acesta începe să aibă și altele din ce în ce mai ciudate care înfățișează controlul brandurilor asupra oamenilor. Ghidat de acestea, Misha încearcă să oprească dezvoltarea brandurilor într-o Rusie post-comunistă, încurajându-le să se atace reciproc în campaniile lor publicitare, intenția sa fiind de a crea o piață liberă în stil occidental. 

The Greatest Movie Ever Sold

Fascinat de publicitate, realizatorul de documentare Morgan Spurlock se decide să facă un film exclusiv bazat pe plasarea de produse. Deși multe dintre companiile pe care le contactează refuză să participe, Spurlock obține sprijin din partea întreprinderilor precum JetBlue Airways și Ban.
În timp ce își pitch-uiește ideile, Spurlock vizitează Sao Paulo, unde sunt interzise afișele comerciale în aer liber, cât și o școală din Florida, forțată să permită publicitatea în incinta pentru i se permite să funcționeze în continuare. 

Silicon Valley

Un grup de prieteni tech-nerdy creează o tehnologie care reușește să stârnească invidia tuturor celorlalți concurenți din spațiul lor, inclusiv al unui omolog fictiv, asemănător cu Google, pe nume Houli.
La puțin scurt după marea lovitură, aceștia încep să învețe totul despre ce înseamnă a fi primul pe piață cu un produs atât de dorit, în cel mai faimos tech-hub din lume, Silicon Valley.

House Of Lies

Marty Kaan și Jeannie van der Hooven conduc un grup de consultanți de management, superficiali și manipulanți, care își înșală clienții. Acest serial nu este neapărat despre marketing sau publicitate, însă este interesant de urmărit manipularea și influențarea clienților, acțiuni care ar putea fi la fel de ușor de regăsit și într-o consultanță de marketing mai puțin etică.

The Crazy Ones

În acest sitcom, Simon Roberts este șeful unei agenții de advertising puternice, cu cei mai mari clienți și branduri din lume. În calitate de partener, fiica sa Sydney este exact opusul lui Simon – concentrată, organizată și dornică să-și creeze un nume pentru ea însăși. Alături de ei în agenție sunt Zach, art directorul Andrew, cât și frumoasa, dar înșelătoarea asistentă inteligentă Lauren.
Cu echipa sa în spatele său, Simon continuă să conducă lumea publicității, reușind să vândă tot ceea ce promovează

Mad Men

Mad Men este printre cele mai bune seriale despre publicitate. Serialul prezintă viața profesională și personală a celor care lucrează în agenția de publicitate Sterling Cooper. În centrul firului narativ se află Don Draper, directorul de creație al agenției, iar poveștile episoadelor sunt axate în principal pe implementarea campaniilor de publicitate, crearea strategiilor și brainstorminguri din care chiar poți învăța ceva, dar și pe relațiile lui Don Draper cu prietenii, colegii de birou și familia sa.

Vizionare plăcută!

Un gând despre „Filme pe care să le vezi dacă lucrezi în marketing sau publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s