Pinterest: Cum să atragi mai mult trafic organic pe site

Foarte populară și intens utilizată în SUA, platforma Pinterest a început de câțiva ani să ocupe teren, încet și sigur, și în România.

La nivel global, Pinterest are peste 300 de milioane de utilizatori lunar, mai mult de jumătate dintre aceștia provenind din afara Statelor Unite. Din punct de vedere demografic, mai mult de 70% din public este format din femei, iar restul din bărbați. 

Pinterest Statistics Every Digital Marketer Should Know in 2020
Sursa foto: Social Champ

Ce trebuie să reții este faptul că Pinterest nu este o rețea socială. Cei care vin pe Pinterest vin să caute idei, inspirație și chiar produse noi pe care să le cumpere ulterior. 

Platforma este dedicată atât bloggerilor, cât și brandurilor, fiind ideală pentru brand awareness, atragerea traficului pe site și chiar pentru generarea vânzărilor.

Dacă nu ești încă hotărât să investești timp și energie în Pinterest, află că: 

Prin urmare, iată câteva bune practici pe care le poți aplica pentru a atrage cât mai mult trafic pe site: 

BUSINESS ACCOUNT

Free benefits for businesses on Pinterest | Pinterest Business

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți creezi un cont business de Pinterest. Este gratuit și îți oferă mai multe avantaje decât un cont normal.

 1. Pinterest Analytics

Unul dintre avantaje este faptul că poți avea acces la Pinterest Analytics, ceea ce înseamnă că poți scala foarte ușor impactul pe care le au pin-urile tale și poți găsi noi oportunități care să te aducă mai aproape de obiectivele tale. 

 1. Rich Pins

Rich Pins te ajută să adaugi mai mult context ideii tale pe care vrei să o comunici prin afișarea mai multor informații direct în Pin. 

Pinterest ofertă 4 tipuri de Rich Pins:

 • Product Pins – dacă ai pin-uri cu produse, poți afișa prețul, valabilitatea și de unde pot fi cumpărate. 
 • Recipe Pins – dacă ai un blog cu rețete culinare poți face Pin-urile tale mai attractive și utile prin afișarea informațiilor suplimentare precum ingredientele necesare, gramajul, timpii de gătire.
 • Article Pins – sunt ideale pentru articole de blog pentru că poți afișa un headline și o descriere care să capteze atenția utilizatorilor, cât și autorul articolului.
 • App Pins – dacă ai o aplicație și vrei ca oamenii să o descarce, acest tip de Rich Pin afișează un buton de ,,Install” care să vină în ajutorul acestora. 

CREEAZĂ VIZUALURI ATRACTIVE

Pinterest este o platformă care funcționează vizual, însă pentru a genera engagement la potențial maxim nu este suficient să ai doar o imagine atractivă.

how to become a pinterest manager #pinterestmanagement #pinterestvirtualassistant

Pentru a crea o imagine ,,pinnable” este nevoie să ții cont de cel puțin 3 elemente: 

 1. Dimensiunea potrivită – Pinterest favorizează imaginile verticale, în format 2:3 sau 4:5, în special pentru că mai mult de 80% dintre utilizatori accesează platforma de pe mobil. 
 2. Conținutul potrivit – pe Pinterest, oamenii reacționează la un conținut diferit față de Facebook sau Instagram. Dacă pe rețelele sociale, fotografiile cu persoane au cea mai mare rată de engagement, pe Pinterest fotografiile care nu conțin persoane primesc cu 25% mai multe repin-uri (distribuiri) decât cele care conțin.
 3. Text integrat în imagine – dacă vrei ca pin-ul tău să atragă atenția, atunci trebuie neapărat să adaugi text în imagine care să țină loc de headline. 

FOCUSEAZĂ-TE PE DESCRIERI 

Fiecare Pin are o secțiune în care creatorul poate adăuga un headline, cât și o descriere pentru a oferi mai multe informații despre conținut. 

Dacă vrei să eficientizezi la potențialul său maxim descrierea unui Pin, trebuie să ții cont de câteva lucruri: 

 1. Detaliat – prezintă esența Pin-ului tău, însă ai grijă să oferi suficientă informație cât să stârnească atenția utilizatorilor și să dea click. 
 2. Util – oferă informații utile pentru utilizatori, pentru că în final ei sunt acolo pentru a descoperi noi idei.
 3. Call to action – îndeamnă utilizatorii să acționeze după ce îți văd Pin-ul. Indiferent că îți dorești vizite în site, distribuiri sau comenzi online, trebuie să comunici utilizatorilor ce dorești de la aceștia. 
 4. Hashtag – folosește hashtag-uri relevante pentru a-ți crește șansele de a te afișa în rezultatele căutărilor din platformă.

NU UITA DE SEO

O strategie bună de SEO îți poate aduce Pin-urile pe cele mai bune poziții pentru ca utilizatorii să interacționeze cu acestea.

Iată ce trebuie să faci:

 1. Pasul 1: fă un research de cuvinte cheie relevante pentru Pin-urile tale pentru a vedea care au cele mai mari volume de căutare. Poți utiliza un keyword planner precum este cel de la Google sau alte tool-uri la fel de utile.
 2. Pasul 2: adaugă cuvintele cheie în titlul Pin-ului.
 3. Pasul 3: adaugă cuvintele cheie în descrierea Pin-ului.
 4. Pasul 4: adaugă cuvintele cheie în descrierea profilului tău de Pinterest, cât și în titlurile board-urilor.

Pinterest necesită mult timp dedicat și multă creativitate pentru a obține cu adevărat rezultate. Așadar, înarmează-te cu răbdare și nu uita să postezi constant, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s