Estetica Instagramului: 5 tehnici vizuale pe care să le aplici imediat

Sunt convinsă că ai văzut zeci de conturi de Instagram atât de organizate și de atractive încât te-ai întrebat de fiecare dată cum reușesc. Ei bine, să creezi un astfel de feed presupune mai mult efort decât te așteptai. De fapt, este o întreagă strategie ce implică tema fotografiilor, culorile utilizate, grila aleasă și multe altele, toate acestea fiind corelate între ele, astfel încât să creeze acel flux pe care orice instagrammer și-l dorește în feed-ul său.

Aceste tehnici și strategii fac parte din estetica Instagramului, iar astăzi îți voi dezvălui câteva dintre ele pe care să începi și tu să le aplici dacă vrei ca butonul tău de follow să ardă la foc continuu:

Alege o temă 

Primul pas de la care să pornești este să alegi o temă a contului tău de Instagram pentru a oferi un efect vizual complementar. O temă îți va oferi un aspect particular și vei reuși să devii ușor de recunoscut printre utilizatorii de Instagram. 

Alege tema în funcție de ceea ce îți dorești să transmiți și de starea pe care vrei să o generezi. Poți alege fie o temă întunecată cu nuanțe închise, fie una deschisă și spațioasă cu mult alb, ori poți merge pe look-uri minimaliste, vintage, tropicale sau pe anotimpuri.

Stabilește paleta de culori

Poate cel mai important stimulent care îți aduce followeri noi este paleta de culori pe care o folosești în fotografiile de pe Instagram. 

Pentru a atrage privirile și admirația utilizatorilor, este important să îți alegi o paletă de culori pe care vrei să mergi de acum înainte în postări. Acest lucru te va ajuta să oferi continuitate galeriei de fotografii.

Poți alege să mergi pe culori complementare, analoage, monocromatice sau neutre. 

Dacă însă vrei să experimentezi și nu poți face o singură alegere, te poți juca în galeria ta cu toate paletele, cu condiția de a le structura echilibrat. De exemplu, poți pune câteva rânduri cu fotografii într-o culoare, câteva rânduri în altă culoare și așa mai departe.

Editează fotografiile 

Editarea fotografiilor te va ajuta să păstrezi contul de Instagram în nuanțele pe care ți le dorești și pe care le-ai stabilit deja. Însă, ai grijă să nu editezi prea mult astfel încât fotografia să nu mai pară naturală.

Încearcă să utilizezi același filtru în toate fotografiile astfel încât să păstrezi acea complementaritate vizuală. 

Stabilește grila de fotografii

Grila de fotografii reprezintă modul în care poziționezi fotogragiile în feed. O grilă organizată și gândită înainte te va ajuta să oferi consistență și fluiditate contului tău de Instagram. 

Dacă nu știi exact cum să îți faci o astfel de grilă, îți ofer câteva idei:

  • Tile – alternează imaginile cu citate. Poți merge pe foto-citat-foto sau citat-foto-citat
  • Diagonal – evidențiază elementul principal din feed-ul de Instagram postând fotografiile în care apare pe diagonală, iar în restul fotografiilor păstrează o singură culoare
  • Rainbow – această tehnică este perfectă dacă te-ai hotărât să te joci cu mai multe palete de culori în feed. Practic, pe măsură ce cineva scroll-ează prin feed-ul tău, culorile se vor schimba, creând acest efect de curcubeu.
  • Row-by-row – această tehnică presupune păstrarea unei teme sau culori în cele 3 fotografii dintr-un singur rând. 

Inspiră-te din alte surse

Dacă nu știi cum să începi sau nu mai ai idei, pur și simplu inspiră-te din alte surse. Urmărește conturi de Instagram similare cu al tău, caută idei noi de fotografii, informează-te cu privire la compoziția și culorile pe care dorești să le utilizezi în feed etc. Atenție, însă, nu imita! Ia cu tine doar ideea și adaugă-i o notă personală și originală.

Chiar dacă ai deja un cont de Instagram care nu respectă întocmai regulile de estetică, nu este niciodată prea târziu să începi să îl îmbunătățești treptat până ce va deveni irezistibil în fața butonului de follow. 

Un gând despre „Estetica Instagramului: 5 tehnici vizuale pe care să le aplici imediat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s