TikTok: 6 tipuri de content educativ

TikTok este fără greșeală rețeaua momentului! Doar în România înregistrează lunar 4.1 milioane de utilizatori activi, dintre care 2.4 milioane sunt utilizatori zilnici, iar trendul este în continuă creștere. 

Ce este TikTok mai precis? O rețea socială, bazată exclusiv pe video-sharing, fiind utilizată în principal pentru a crea filmulețe de lip-sync, dansuri, actorie și alte acte artistice. 

Când s-a lansat în România, numărul de utilizatori români de TikTok era în jur de 400.000, majoritatea cu vârste sub 18 ani. Odată cu creșterea sa impresionantă de utilizatori, a crescut și media lor de vârstă, dar și tipul acestora s-a diversificat de la simpli utilizatori, la persoane publice, vedete și chiar companii, precum clinici și cabinete stomatologice. 

Prima reacție pe care am avut-o referitoare la TikTok a fost una de respingere. Rețeaua îmi livra content extrem de diferit față de cel cu care eram obișnuită. Am renunțat la aplicație după 10 minute. Fiind om de marketing și dorindu-mi să fiu ancorată la toate trendurile am decis să îi mai ofer o șansă, iar acum sunt zile în care petrec și câte 1-2 ore pe TikTok consumând content. 

Sunt mulți utilizatori de Internet în situația mea. Unii i-au mai oferit o șansă, alții au dat uitării rețeaua. 

De ce am continuat eu să consum TikTok? Pe lângă profesia mea, în ultimul timp am început să găsesc content de calitate care m-a făcut să rămân activă acolo. Într-adevăr, sunt multe videouri irelevante, slab executate, însă printre ele se regăsesc și cele pentru care rămâi conectat la TikTok, în special videouri educative. 

Ca o părere personală, eu cred că se va dezvolta foarte mult contentul de calitate din această rețea, iar ca drept dovadă vă las mai jos câteva tipuri de conținut educativ pe care l-am găsit în ultimul timp pe TikTok:

ÎNVAȚĂ LIMBA ENGLEZĂ! 

Cu @rita.engleza sau @yelloweng.club. Sau cu amândouă :).

Ambele conturi de TikTok produc content prin care îți poți dezvolta nivelul de limba engleză la care te afli. Explică foarte bine expresiile uzuale și în ce contexte le poți utiliza, diferențele dintre timpurile verbale, acronimele și multe alte tips&tricks care te pot ajuta să îți îmbunătățești engleza. 

TIPS & TRICKS DIN FOTOGRAFIE

@peevmaximilian are niște ași în mâneca atunci când vine vorba despre fotografiat, iar partea cea mai bună este că vrea să joace cu toate cărțile pe față și să arate și utilizatorilor de TikTok câteva secrete din spatele fotografiilor reușite. 

Indiferent că faci fotografii cu telefonul sau cu un aparat foto, acest cont îți oferă tot ceea ce ai nevoie să știi pentru a câștiga jocul.

CORP SĂNĂTOS? 

Dacă ești super preocupat de sănătatea corpului tău, îți recomand să arunci o privire pe conturile de mai jos. 

Ce vei găsi? Sfaturi de nutriție și slăbire de la @anaerhan, nutriționist, și sfaturi de ,,fitness și nutriție bazate pe știință, nu folclor” de la @bodybyrares.

DAR DE MINTE SĂNĂTOASĂ CE SPUI? 

@psihologanamaria are pe contul său de TikTok videouri în care vorbește despre diverse probleme și situații cu care un om se confruntă deseori și oferă soluții pentru toate acestea.

Câteva dintre subiectele pe care le abordează sunt diminuarea stresului, alegerea profesiei potrivite, confruntarea timidității și multe alte teme de actualitate. 

EDUCAȚIE SEXUALĂ PE TIKTOK

Dacă în școli nu se poate, pe Internet este loc destul. Adriana Radu vorbește pe contul său @sexulvsbarza despre lucruri care poate pot părea banale pentru cei care au fost privilegiați cu o educație în acest sens, dar care pentru cei mai puțin norocoși pot fi de mare ajutor. 

BUNELE MANIERE DIN NOU ACASĂ LA ELE 

@violetascrisu te învață bunele maniere și îți explică de ce să ții cont de ele. Ce poți învăța? Cum să te comporți în societate, cum să mergi la un eveniment, cum să oferi un buchet de flori, cum să stai la masă și multe alte reguli care cu siguranță nu vor trece neadmirate. 

@violetascrisu

Ce trebuie să ducem atunci când suntem invitați la un eveniment? 🥰Vă aștept și pe Instagram @violeta_scrisu #bunelemaniere #flowers #event #maniere

♬ Allegro – Concerto N. 1 „Spring” – Vivaldi

ȘTIAȚI CĂ…?

Există conturi de TikTok care livrează conținut de tip ,,Știați că…?” și care abordează teme din toate sferele posibile ale acestei lumi.

Vă invit să vă hrăniți curiozitatea cu următoarele două conturi de mai jos.

Sunt convinsă că există mult mai multe tipuri de conținut educativ pe TikTok, iar dacă aveți conturi de genul la îndemână nu ezitați să mi le trimiteți :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s