5 mituri despre marketing din Emily in Paris

Duminica trecută am deschis laptopul, m-am așezat pe canapea și am dat play la The Social Dilemma. Foarte mișto, recomand să vă uitați. După mai bine de o oră și jumătate mi se deschisese deja apetitul pentru vizionat filme, seriale, orice. Așa că am decis să mă uit la Emily in Paris dacă tot este atât de controversat și discutat. 

Știam deja că avea să îmi placă, însă nu știam că o să văd pe nerăsuflate tot sezonul dintr-un foc. Hai mai repede cu sezonul 2!

Pe scurt (nu dau spoilere), este vorba despre o tânără drăguță și smarty din Chicago care lucrează într-o agenție de marketing și care ulterior este trimisă pentru un an la Paris să lucreze într-o agenție franțuzească pe care compania din Chicago a cumpărat-o. Pe lângă marketing și lux, serialul ne oferă și povești de dragoste cu năbădăi. Because it’s Paris, that’s why!

Lucrez deja în marketing, iar acum tot ce vreau este să plec la Paris să colaborez cu branduri de lux. 

Numai că mi-am dat seama că ceea ce face Emily în serial nu reflectă mereu realitatea. Dar nu putem blama, este pură ficțiune. Pe cât de simplu este pentru ea, pe atât de greu este în viața reală. Sau cel puțin din perspectiva mea ca om de marketing din România. Poate că la Paris chiar asta este realitatea și ce frumos ar fi, însă nu vreau ca viitorii oameni de marketing să își imagineze că viața lor ca marketeri va fi fix așa. Nu că în realitate nu ar fi frumoasă, ba dimpotrivă, însă există câteva mici mari diferențe. 🙂

Iată și de ce spun asta:

1. Nu poți face marketing dacă nu cunoști limba în care comunică brandul

Emily a fost trimisă la Paris să se ocupe de prezența online a unor branduri, deși nu cunoaște limba franceză. Ba mai mult, gestionează conturile de Social Media ale clienților, producând content cu…Google Translate. 

Eu personal am văzut ad-uri făcute cu Google Translate and it’s a big no no, pentru că vin la pachet cu multe greșeli de exprimare, plus că nicio agenție nu ar permite această practică.

2. Prezentările pentru Pitch-uri nu sunt gata de azi pe mâine 

Emily reușește să vină cu strategii și prezentări pentru pitch-uri de pe o zi pe alta. Mai exact, reușește să facă singură research în detaliu pentru un client nou, să pregătească prezentarea și să și câștige clientul cu niște strategii super creative și bine gândite, toate astea fără să lucreze peste program. Ori un astfel de proces necesită zile întregi sau chiar săptămâni.

3. Nu poți face Social Media fără un plan

Din perspectiva personajului Emily, să faci Social Media pentru clienți pare foarte ușor. Faci o poză la momentul potrivit dacă se ivește ocazia, scrii un copy mișto și ai postat peste tot pe Internet. Numai că nu-i chiar așa. Ai nevoie de un plan editorial, de o strategie, de research, de aprobări de la client și multe altele. 

4. După ce câștigi clientul nu îl pui într-un con de umbră

Cel puțin asta transmite serialul. Odată câștigat un client, Emily implementează campania prezentată la pitch, apoi nu mai apare în plan nimic legat de rezultatele campaniilor, următoarele strategii etc. Ok, ok, înțeleg, nu acesta este focusul poveștii și nu despre marketing este vorba, însă vreau să știți că munca depusă pentru a câștiga un client este de 10 ori mai mică decât cea depusă pentru a păstra clientul, pentru că trebuie să fii mereu proactiv, să ai idei bune, să aduci rezultate și să faci rapoarte. În final, toată lumea vrea cifre.

5. E greu să devii influencer, iar după ce ai devenit numărul de potențiali clienți pentru agenție nu crește

Emily devine influencer după câteva postări pe Instagram din Paris. Cine încearcă să o ia pe această cale a influencerelii știe cât de al naibii de greu este să aduni followeri chiar și cu toată munca depusă pentru un content decent. Iar după ce devine influencer, protagonista este cerută în întâlnirile cu potențialii clienți chiar de către aceștia.
Well, nu aș zice că este chiar cel mai realist lucru. Să nu credeți că dacă veți deveni celebri în online se vor bate clienții agenției pe voi. Poate doar dacă ajungeți să fiți marketingfluenceri :).
De fapt, să punem altfel problema. Să nu vă gândiți că trebuie să fiți influenceri de vreun fel ca să puteți avea clienți mișto, pentru că aceștia se obțin cu muncă, implicare și rezultate bune. 

Una peste alta, nu e atât de ușor să fii om de marketing precum ilustrează serialul, dar e al naibii de frumos și de satisfăcător. Și da, mergi la evenimente, party-uri, primești goodie bags & free stuff. După muncă și răsplată :).

Spor la vizionat, vă promit că o să terminați sezonul dintr-un foc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s