Noul algoritm Instagram: Cum să fii relevant în 2021

Nu mai este nicio surpriză faptul că Instagram aduce constant modificări asupra algoritmului, forțând creatorii de conținut să își schimbe strategiile mai repede decât adierea unui vânt de primăvară. 

Cu siguranță ai auzit veștile, însă dacă nu ți-ai făcut încă timp să te informezi suficient, iată câteva informații și idei pentru a rămâne în continuare relevant pe Instagram în anul 2021:

1. Postări ,,Savable” 

Primul lucru care îndulcește algoritmul Instagram în 2021 este butonul de ,,Save”. Probabil că această schimbare vine din nevoia de a curăța platforma de content irelevant, inestetic și inutil, pe care mulți utilizatori îl livrează doar pentru a avea activitate.

Astfel, creatorul va fi nevoit să creeze conținut inspirațional, pe care ceilalți utilizatori să îl găsească util și demn de pus în colecția ,,Saved”.

Cum îi poți determina pe cei care îți văd postările să le și salveze? Livrezi content pe care audiența ta îl poate utiliza. 

De exemplu, dacă ești fashion blogger, poți oferi sfaturi de stil, idei de outfit-uri etc. 

Dacă ești om de marketing, poți oferi tips & tricks din domeniu, noutăți, sfaturi. 

Este simplu, trebuie doar să investești puțin timp în calitate, nu doar cantitate. 

2. Fă-i să îți share-uiască postările

Pe locul doi ca importanță pentru algoritm este cât de des reușesc postările tale să-i facă pe utilizatori să apese butonul de share.

Și în acest caz intervine estetica și relevanța conținutului.

Creează content care să fie demn de share-uit cu prietenii, acel content care să se viralizeze și să stârnească interesul și reacțiile pe care ți le dorești. 

De regulă, meme-urile și clipurile cu pisici sunt cele mai share-uite, așa că pune-te pe treabă, pentru că ai parte de competiție acerbă pe acest segment :).

3. Oferă-le un motiv să comenteze

Comentariile la postări s-au îndepărtat ca importanță pentru algoritmul Instagram în 2021, dar își păstrează totuși o poziție bună în clasament. 

Cum determini audiența să îți lase un comentariu? Un vizual estetic nu este de ajuns în cazul acesta, așadar trebuie să mizezi pe caption și să scrii un text care atrage. Pune o întrebare, stârnește o discuție, invită-ți publicul să converseze cu tine. 

4. Postări ,,lovable”

De-a lungul timpului s-a tot speculat faptul că Instagram va renunța să mai afișeze numărul de like-uri pe care o postare o obține. 

Pare că lucrurile se îndreaptă către această direcție, mai ales că este un metric ce a devenit ultimul ca importanță în algoritmul platformei în anul 2021.

Desigur, like-urile sunt în continuare un indicator de luat în considerare, însă nu mai ajung la același nivel la care au fost până nu de mult. 

În online, lucrurile se schimbă rapid, iar cei care vor să își păstreze relevanța trebuie să se adapteze valului și să meargă în direcția acestuia, altfel eforturile lor vor fi depuse în van. 

Nu uita: Save -> Share -> Comment -> Like!

Un gând despre „Noul algoritm Instagram: Cum să fii relevant în 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s